Festiwal smaków w Kamieńczyku
(Zam: 06.08.2018 r., godz. 11.19)Festiwal miał podobną formułę jak w poprzednich sezonach, pojawiło się jednak wiele nowych stoisk. Mieszkańcy i przyjezdni licznie więc degustowali, kupowali miód, chleb, sery, wyroby wędliniarskie, ryby, lemoniadę, oscypki, chleb ze smalcem, dania z grilla i in. Zainteresowaniem cieszyły się wyroby rękodzielnicze m.in. wianki, ozdoby dla pań, przedmioty codziennego użytku z drewna, biżuteria. Jak co roku odbyły się cieszące się niezmiennie dużym zainteresowaniem warsztaty pieczenia chleba. Można było zwiedzić Muzeum Etnograficzno-Historyczne Henryka Słowikowskiego w ramach dnia otwartego. Odbyły się konkursy dla gości wydarzenia oraz na produkt festiwalu. Muzycznie energii słuchaczom dodawali Wyszkowiacy, Jarzębina z Broku, Czerwone Teksasy (zespół prezentujący przeboje Czerwonych Gitar), Kapela Łochowska, Piersi Lepsi. Gwiazdą festiwalu była Danuta Błażejczyk.
J.P.
Więcej na ten temat w najbliższym numerze „Wyszkowiaka”
Napisz komentarz
- Komentarze naruszające netykietę nie będą publikowane.
- Komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. nie będą publikowane.
- Za treść komentarza odpowiada jego autor.
- Regulamin komentowania w serwisie wyszkowiak.pl