Będą nalewki i wędliny
(Zam: 17.05.2011 r., godz. 11.18)Gmina ogłosiła dwa konkursy, skierowane do osób fizycznych i stowarzyszeń, których rozstrzygnięcie odbędzie się 5 czerwca podczas corocznie organizowanych „Dni Pola”.
Pierwszy ma na celu nagrodzenie najlepszej nalewki, drugi pod nazwą „Mój wyrób – przysmak wielu” – najlepszych, swojskich wędlin. Rozstrzygnięcie finałowe konkursu, prezentacja przedkonkursowa wędlin oraz ich degustacja nastąpi 5 czerwca w ramach IV Dni Pola Powiatu Wyszkowskiego, na placu w Starym Kozłowie, organizowanych przez gminę Somianka i powiat wyszkowski.
W konkursie brać udział mogą osoby fizyczne, organizacje zarejestrowane i niezarejestrowane (np. koła gospodyń wiejskich, rady sołeckie, rady kościelne, OSP, itp.) z gminy, które zgłoszą się w siedzibie Urzędu Gminy w Somiance do 27 maja do godz. 16.00. W konkursie uczestnicy przygotowują trzy rodzaje wędlin, do których wyrobu zakupią produkty na własny koszt; każdy z wyrobów musi mieć wagę nie mniejszą niż 500 dkg. Muszą ponadto dołączyć krótki opis walorów smakowych oraz przepis. Wyroby, zgłoszone do konkursu, należy dostarczyć 5 czerwca do godziny 14.00. Jury, które składać się będzie z przedstawicieli Urzędu Gminy i Gminnego Ośrodka Kultury, zwróci uwagę na oryginalność wyrobu i walory smakowe. Dla zwycięzców przewidziano nagrody rzeczowe o wartości: I miejsce – 500 zł, II miejsce – 300 zł, III miejsce – 200 zł. Organizator zastrzega sobie prawo do opublikowania imion, nazwisk, zdjęć i informacji o zwycięzcach i uczestnikach konkursu. Szczegółowe informacje można uzyskać u Marzeny Kuchty, Urząd Gminy Somianka (pokój nr 10), pod numerem telefonu: (29) 74 187 90 wew. 49.
Opr. E.E.
W konkursie brać udział mogą osoby fizyczne, organizacje zarejestrowane i niezarejestrowane (np. koła gospodyń wiejskich, rady sołeckie, rady kościelne, OSP, itp.) z gminy, które zgłoszą się w siedzibie Urzędu Gminy w Somiance do 27 maja do godz. 16.00. W konkursie uczestnicy przygotowują trzy rodzaje wędlin, do których wyrobu zakupią produkty na własny koszt; każdy z wyrobów musi mieć wagę nie mniejszą niż 500 dkg. Muszą ponadto dołączyć krótki opis walorów smakowych oraz przepis. Wyroby, zgłoszone do konkursu, należy dostarczyć 5 czerwca do godziny 14.00. Jury, które składać się będzie z przedstawicieli Urzędu Gminy i Gminnego Ośrodka Kultury, zwróci uwagę na oryginalność wyrobu i walory smakowe. Dla zwycięzców przewidziano nagrody rzeczowe o wartości: I miejsce – 500 zł, II miejsce – 300 zł, III miejsce – 200 zł. Organizator zastrzega sobie prawo do opublikowania imion, nazwisk, zdjęć i informacji o zwycięzcach i uczestnikach konkursu. Szczegółowe informacje można uzyskać u Marzeny Kuchty, Urząd Gminy Somianka (pokój nr 10), pod numerem telefonu: (29) 74 187 90 wew. 49.
Opr. E.E.
Napisz komentarz
- Komentarze naruszające netykietę nie będą publikowane.
- Komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. nie będą publikowane.
- Za treść komentarza odpowiada jego autor.
- Regulamin komentowania w serwisie wyszkowiak.pl